collega’s

collega's

Deze briefjes zijn geheimtaal voor mij. Ze betreffen het werk van de verzorgers en het huishoudelijk personeel in het Blauwburgje. Mij intrigeert de interactie tussen deze twee briefjes. Welk briefje zou het eerst opgehangen zijn. De linker of de rechter ?

Op de linker staat: De groene bakken op de lege container Naast de diepvries. En dan een ferme rode streep eronder. Is deze zin is een opdracht: de groenen boeken moeten op de lege container gezet worden. Of is het informatie: Als je de groene bakken zoekt, dan staan ze op de lege container.Dit briefje is in ieder geval niet voor mij bedoeld. Wat is de lege container? En waar staat hij eigenijk?  En wat zijn de groene bakken? Interessant is ook: De brief vertoont een scheur en er zit een taalfout in. Dat maakt het mensenwerk. Bovendien is het over een andere boodschap heengeplakt. Zou dat met opzet zijn gebeurd?

Maar dan het andere briefje. Dat is iets vriendelijker van toon door de aanhef: goedemorgen collega’s. Maar wordt  vervolgd door een duidelijke opdracht De rolcontainer in de koeling laten staan. Dus niet retour. Alles is hoofdletters. Niet ondertekend. Wel weer een briefje met een plakbandje en een scheur waarmee ook hier de afzender zich een beetje zichtbaar maakt.

Hebben ze het hier over dezelfde containers? Staan die dan achter de deur in de koeling? En staan de groene bakken er dan op? Naast de diepvries?

Ik kom er niet uit.

You must be logged in to post a comment.