Insiders

thumb_DSC01324_1024

 

Een bezoek aan De Belastingdienst. Ik had geen verwachtingen. Ik vond het al heel wat dat we überhaupt binnen konden komen, want ik dacht aan een autoritair, ondoordringbaar systeem dat het liefst geen bemoeienis van kunstzinnige mensen over de vloer heeft. Dit bleek uiteindelijk ook het geval. Ook al hadden we een afspraak, allemaal een bezoekerspasje en een werknemer die ons door het pand wilde rondleiden, kwamen we pas na veel geregel een uur later binnen.

Op iedere afdeling moet het pasje worden gescand en iedereen houdt je in de gaten. ”Wat komen jullie doen? Waarom nemen jullie foto’s? Dit moeten jullie voortaan beter afstemmen met de werknemers die op deze etage werken.” Waren opmerkingen die wij te horen kregen. Je kunt je afvragen of de controlerende functie die intern waarneembaar was, metaforisch is voor hun positie in de samenleving.

Ons doel was om de ‘wereld’ van de Belastingdienst in beelden vast te leggen via de ogen van insiders. Maar wat te doen als de insiders niet te porren zijn?

 

You must be logged in to post a comment.