Life Hacks How to fight Debt?

UT.LH.6343

Foto: Kantine in gebouw waar de belastingdienst zetelt.

Op basis van de foto’s geordend in series zijn in de workshop sessies op vrijdag en zaterdag een aantal ‘ingrepen in de werkelijkheid’ ontworpen die ons zelf kunnen helpen in het omgaan met schuld. Collectieven maken op vrijwillige basis is de basis.

Life Hacks:
1. VrijMiBo vrijdagmiddagborrel bij de voedselbank
Als de Voedselbank een vrijdagmiddag borrel houdt waar de sponsors en anderen de voedselbank bezoekers kunnen ontmoeten hebben die de kans te netwerken.
2. Ontlastingsdienst: sharing circles over onderwerpen als schuld. Netwerk maken. Sparen met je buren. Als een hele familie die vroeger geld bij elkaar legde om iemands schuld op te lossen.
3. Beginpasjes waarmee je steeds een iets beter pasje kan krijgen (van AH bonuskaart naar paspoort) Leer van andere culturen zoals facebook+mobiel nummer= deelnemen aan financieel verkeer.
4. Help Hulp Helpers. Schuldenaren zijn de enige ervaringsdeskundigen. Die inschakelen om helpers te leren wat er nodig is. Nu zijn WIJ grondstof van de belastingdienst terwijl wij klant zijn : dat er met ons belastinggeld iets goeds gebeurt. Moreel en financieel vangnet. Weerbaarheid en angst wegnemen. Morele schuld+confessie Toine: spijt is voor altijd/wat ben ik nog waard als man?/kwetbaarheid tov anderen. Geef de ‘boef’ hulp en vertrouwen anders laat die zich door angst leiden.
5. Vertrouwensbank Schuldbuddy’s Mensen met schulden hebben degene die sparen uit angst wederzijds iets te leren. Nu betalen mensen met geld veel vermogens belasting. Kunnen ze hun geld op zo’n manier inzetten dat ze meer rendement hebben EN mensen met schulden op een goede manier er boven op helpen.
6. www.ontschuld.nl. Virtuele confessie plaatsen om morele en werkelijke schuld te erkennen en onder ogen te zien zodat je als persoon verder kan.
7. Bedankmuur bij de belastingdienst of UWV Zodat de mensen die je niet in het echt ontmoet of war je geen persoonlijke band mee kan opbouwen toch bedankt worden als ze iets goeds voor je doen.

You must be logged in to post a comment.